Ποτήρια από ζαχαρακάλαμο και στιλό από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού μοιράζει η ΕΥΑΘ

του Νίκου Αβουκάτου

Ποτηράκια από ζαχαροκαλάμο και ανακυκλώσιμο πολυπροπυλένιο, αλλά και στιλό από ανακυκλώσιμο υλικό πλαστικών μπουκαλιών νερού μισού λίτρου μοιράζει η ΕΥΑΘ στους περαστικούς στην Αψίδα του Γαλεριού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση, με το μήνυμα «Η λύση είναι στη Φύση», εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρείας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Άγις Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είναι μια σημαντική ημέρα και πως η Εταιρεία κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σωστή λειτουργία της αποχέτευσης στην πόλη, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.

«Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για τα έξυπνα υδρόμετρα», γνωστοποίησε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι ήδη, από τα 100 έξυπνα υδρομετρα που έχουν τοποθετηθεί πιλοτικά στο ΑΠΘ, καταγράφεται εξοικονόμηση νερού κατά περίπου 20%.

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία επέκτασης του έργου μέσω ΕΣΠΑ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις», πρόσθεσε.

Τη δεδομένη στιγμή η ΕΥΑΘ λειτουργεί 530.000 μετρητές. Η αντικατάστασή τους θα γίνεται σταδιακά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση