Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 η Έσση

Η Έσση της Γερμανίας είναι έτοιμη να αναλάβει τον τίτλο της πράσινης πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. Με αξιοθαύμαστες προσπάθειες κατάφερε πλέον να μετεξελιχθεί από βιομηχανική σε μια «πράσινη» πόλη.

Πιο συγκεκριμένα έγιναν πράσινες επενδύσεις  οι οποίες αναδείχθηκαν μέσω της αστικής ανάπτυξης  της Krupp Belt. Ακόμη, στη πόλη έχουν τεθεί σε εφαρμογή μια σειρά από πρακτικές για την προστασία και τη βελτίωση της φύσης αλλά των δεικτών της ποιότητας αέρα και την ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων.

Τα μελλοντικά σχέδια της πόλης εστιάζουν όχι μόνο στην πρασίνισμα της αλλά και στη προώθηση της βιοποικιλότητας σε νέους χώρους πρασίνου.Μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία  είναι η μετατροπή του πάρκου Emscher με τα βασικά θέματα της ανάπτυξης  στην οικολογία, τις υποδομές, τον πολιτισμό, την αστική γεωργία και τη δασοκομία, την ανάπτυξη και διαχείριση της βλάστησης.

Η Έσση στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης του περιβάλλοντος προχώρησε στην εφαρμογή των πράσινων δημοσίων συμβάσεων αλλά και τη χρήση των πρωτοβουλιών όπως το Ökoprofit μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ των τοπικών αρχών και της τοπικής οικονομίας με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ ταυτόχρονα τη διατήρηση των φυσικών πόρων(συμπεριλαμβανομένου του νερού, της ενέργειας).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.