«Πράσινη Πόλη» η Αγία Νάπα

Η Αγία Νάπα στην Κύπρο βραβεύθηκε ως «Πράσινη Πόλη για το 2018» λαμβάνοντας την πράσινη σημαία από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Αγία Νάπα έθεσε πιλοτικά σε εφαρμογή πρόγραμμα συλλογής των ανακυκλώσιμων συσκευασιών από πόρτα σε πόρτα και παραχωρεί από το 2014 δωρεάν, σε όσους δημότες το επιθυμούν κάδους κομποστοποίησης. Επιπλέον, σχεδίασε και υλοποιεί μεταξύ άλλων διάφορες δράσεις για μηδενική παραγωγή αποβλήτων, τοποθέτηση υπόγειων κάδων και βιώσιμες μεταφορές, προκειμένου να πιστοποιηθεί πανευρωπαϊκά ως Πράσινος Προορισμός (Eco Destination) της Ευρώπης διεκδικώντας τελικά τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας».

Ο Δήμος Αγίας Νάπας «από το 2017 έθεσε σε λειτουργία τους ημιβυθιζόμενους κάδους και τους συμπιεστές ανακύκλωσης οργανικών υπολειμμάτων σε ένα πρόγραμμα όπου συμμετέχουν οι δημότες και οι παραλιακές ξενοδοχειακές μονάδες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι η Αγία Νάπα εδώ και χρόνια έχει μπει σε τροχιά αλλαγής και αναβάθμισης. Η διάκριση αυτή έχει έρθει να επιβεβαιώσει τις ποιοτικές αναβαθμίσεις και να επιβεβαιώσει τη σκληρή δουλειά που γίνεται», είπε, πρόσθεσε πως «δεν σταματάμε εδώ» και σημείωσε ότι «ο Δήμος σκέφτεται και πράττει οικολογικά για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας, αφού τους το οφείλουμε».

Ανέφερε ακόμα ότι «για όλες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αγία Νάπα βραβεύθηκε ως «Πράσινη Πόλη για το 2018», θα τιμηθεί σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο και τα βραβεία θα επιδοθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση