Πράσινο άνοιγμα ΥΠΕΝ σε Γαλλία για ενέργεια και απόβλητα

Στο Παρίσι θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει, μαζί με άλλους Έλληνες υπουργούς, στο Ελληνογαλλικό forum «Ελλάδα, στρατηγικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγεννιέται», που διοργανώνει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο κ. Χατζηδάκης θα μιλήσει για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα στον χώρο της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έχει διμερείς συναντήσεις με μια σειρά από διευθύνοντες συμβούλους και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη των ακόλουθων εταιρειών:

- EDF (η βασική εταιρεία ηλεκτρισμού στη Γαλλία),

- RTE (η εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία),

- TOTAL (εταιρεία με συμβάσεις παραχώρησης ήδη στην Ελλάδα για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων),

- IMERYS (από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στην εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου),

- ENGIE,

- AKUOENERGY,

- EREN,

- VALOREM,

- EIFFAGE και

- VINCIENERGY.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επισκεφθεί τα γραφεία και τα κέντρα διαχείρισης αποβλήτων των δύο μεγαλύτερων γαλλικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικά στη διαχείριση αποβλήτων, SUEZ και VEOLIA. O κ. Χατζηδάκης θα συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλη Γραφάκο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση