«Πράσινο» σπίτι... ακολουθεί τον ήλιο (φωτο+vid)

Τις θετικές επιδράσεις του Ήλιου στο έπακρο αξιοποιεί το σπίτι Sun House 360, που περιστρέφεται, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κατά 360 μοίρες, εκμεταλλευόμενο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ηλιακή ακτινοβολία. Η έξυπνη κατοικία στην Ισπανία είναι πολύ... τυχερή, αφού δέχεται φως από κάθε πλευρά και προσφέρει στον κάτοικο υπέροχη θέα ολόγυρα, από κάθε σημείο της.

sunhouse2 (600 x 337)

1 (600 x 375)

Η εξοχική κατοικία που κατασκεύασαν οι Bertrand Coue και Jose Carlos Moya καλύπτει έκταση 250 τετραγωνικών μέτρων σε κυκλικό σχήμα, αφήνοντας μεγάλα παράθυρα ολόγυρα, και εξοικονομεί ενέργεια έως και 70%. Χάρη σε ένα εξελιγμένο σύστημα αυτοματισμού που διαθέτει, μπορεί να περιστρέφεται, και μάλιστα χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους ιδιοκτήτες.

«Μπορείς να έχεις ήλιο στην κουζίνα σου όλη μέρα αν το επιθυμείς, μέχρι τη δύση, αλλά και σε όποιο άλλο δωμάτιο θέλεις ανάλογα με τις ανάγκες σου», εξηγεί ο εκ των δημιουργών Jose Carlos Moya. «Η κατοικία διαθέτει ένα σύστημα eco rotation, που τη βοηθά να αναγνωρίσει τη θερμοκρασία και ανάλογα να περιστραφεί προς τον ήλιο, κάτι που συμβαίνει κάθε 15 λεπτά», προσθέτει ο ίδιος.

2 (600 x 375)

sunhouse (600 x 344) 3 (600 x 375)

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.