Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και εκπροσώπων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Παύλου Μελά, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη, η ημερίδα με θέμα «Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά». Σκοπός της ημερίδας, αλλά και των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης γενικότερα, είναι οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν στα ζητήματα του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος και μέσω των προγραμμάτων να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος επισήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της παιδείας θα πρέπει να είναι και η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης στα νέα παιδιά. Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Γεώργιος Καρατάσιος, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος είχε νωρίτερα εποικοδομητική συζήτηση με το Δήμαρχο Παύλου Μελά για θέματα που αφορούν στο Δήμο. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Φάνης Παπάς, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Μιχάλης Χριστοδούλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, η Σουλτάνα Πολυράβα, Πολιτικός Μηχανικός–Συγκοινωνιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Δήμου Παύλου Μελά, η Φάνια Περσάκη, Γεωπόνος–Αρχιτέκτονας Τοπίου, Υπεύθυνη Βοτανικού κήπου Ηλιούπολης, η Χρυσούλα Αθανασίου, Υπεύθυνη Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού–Βερτίσκου, η Βασιλική Ιππέκη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και η Δέσποινα Μιχελάκη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι Αναστασία Τεφλιούδη, Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας Δήμου Παύλου Μελά και ο Στάθης Αναστασιάδης, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Μετά το τέλος της ημερίδας, ακολούθησε συζήτηση από την οποία εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία, όπως συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, θα αποτελέσουν έναν ασφαλή οδηγό για το μέλλον της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Παύλου Μελά. Επιπλέον, η επένδυση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι αυτή που θα μετατρέψει τα νεαρά παιδιά σε ενεργούς κι ευσυνείδητους πολίτες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!