Πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανελαίων ξεκινά ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου

Στην υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης τηγανέλαιων με τίτλο “ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΣ’’ προχωρεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων του για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των ίδιων των πολιτών στη μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση της ανακύκλωσης.

Η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων πρόκειται να υπογραφεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 11.00 πμ στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου (Οδός Π. Μελά 24), μεταξύ του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρου Σούλα και εκπροσώπων της Συνεταιριστικής Επιχείρησης Κοινωνικού Οφέλους “IONIAN RECYCLE HELLAS Κοιν.Σ.Επ.’’.

«Η συλλογή και μεταποίηση των μεταχειρισμένων οικιακών λαδιών συνιστά πλέον μια δραστική απάντηση για τη μείωση των περιβαλλοντικών αλλά και οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους, αποτελώντας ταυτόχρονα μια νέα ενεργειακή πηγή που αν ανακυκλωθεί μπορεί να παράξει σχεδόν ισόποση ποσότητα βιοκαυσίμου» τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και πρόσθεσε: «Στόχος μας μέσα από την υλοποίηση αυτού του προγράμματος να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, ώστε να αναδειχθούν η σπουδαιότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής”.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος θα τοποθετούν ειδικοί κάδοι συλλογής τηγανέλαιων σε σχολεία, δημοτικά κτήρια και σε άλλα κοινόχρηστα σημεία του Δήμου (χώροι εστίασης, κ.ά) προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν τα δικά τους δοχεία με το τηγανέλαιο. Στη συνέχεια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το λάδι θα συλλέγεται και θα μεταφέρεται προς ανακύκλωση σε εξειδικευμένη εταιρεία, με σκοπό τη μετατροπή του σε βιοκαύσιμο. Το βιοκαύσιμο αυτό με τη σειρά του μπορεί να αντικαταστήσει ένα συμβατικό ρυπογόνο καύσιμο σε χρήσεις, όπως για παράδειγμα, η θέρμανση ή η κίνηση οχημάτων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.