Πυγολαµπίδες ανιχνεύουν τοξικές ουσίες στα κηπευτικά

Έναν εύκολο και άµεσο τρόπο ανίχνευσης της τοξικότητας σε λαχανικά και φρούτα ανέπτυξαν ερευνητές στη Σιβηρία.

Ο κύριος δείκτης µόλυνσης είναι τα ένζυµα των συνηθισµένων πυγολαµπίδων, σύµφωνα µε δηµοσίευµα της «Russian Planet». Η καινοτόµος µέγεθος επιτρέπει την αξιολόγηση της ποιότητας των φρούτων και λαχανικών (επίπεδο µόλυνσης µε χηµικές και βακτηριακές ουσίες) κυριολεκτικά σε ένα λεπτό.

Με τη χρήση ενζύµων από τις πυγολαµπίδες, ο βαθµός τοξικότητας µπορεί εύκολα να µετρηθεί µε βάση τον φθορισµό του προϊόντος. Οι επιστήµονες τόνισαν ότι αυτή η µέθοδος για τον προσδιορισµό των τοξικοµετρικών δεικτών θα είναι δέκα φορές φθηνότερη από τις αντίστοιχες εναλλακτικές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.