Πυκνά μετεωρολογικά δεδομένα σε παγκόσμια καινοτομία με ελληνική σφραγίδα

Μία ελληνική start up που κινείται στον χώρο του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), η Ex Machina, είναι η πρώτη επιχείρηση που αναπτύσσει τον πρώτο παγκοσμίως μετεωρολογικό σταθμό που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πυκνό δίκτυο από μετεωρολογικά δεδομένα υψηλής ανάλυσης.

Η εταιρεία αναπτύσσει την καινοτόμο τεχνολογία συλλογής για μετεωρολογικά δεδομένα με την υποστήριξη του HAX, του πρώτου και μεγαλύτερου επιταχυντή hardware στον κόσμο. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Σενζέν της Κίνας, το παγκόσμιο κέντρο για τεχνολογικό hardware και υποστηρίζεται από το SOSV.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της σε ΙοΤ έργα στον τομέα της ενέργειας και των καιρικών δεδομένων σε συνδυασμό με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), η εταιρία είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ενέργειας. Μία από αυτές τις προκλήσεις είναι η ακριβής πρόβλεψη ζήτησης ενέργειας της επόμενης μέρας, για την οποία η εταιρεία έχει αναπτύξει τη λύση ForecastXM (www.forecastxm.com).

Η Ex Machina έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες της Ελλάδος, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), η Ολυμπία Οδός και η ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε..

Η εταιρεία έχει την έδρα της στην Αθήνα. Εξειδικεύεται στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση καιρικών δεδομένων και στην πρόβλεψη ζήτησης/παραγωγής ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.