Πώς εορτάστηκε στην Πίνδο η φετινή πανελλήνια γιορτή μανιταριού

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις της 14ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού διοργάνωσε με επιτυχία, το Σάββατο 19 Αυγούστου, πεζοπορία για την ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία και ξενάγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, του Διευθυντή της Δ/νσης Δασών Γρεβενών κ. Τζατζάνη Ιωάννη, Δασολόγου και του κ. Α. Διανέλλου, ιδιοκτήτη του γραφείου οικοτουρισμού της OVERLAND. Ξεκινώντας από την τοποθεσία «Κρεβάτι» στη Λάβδα και μετά από 2 ώρες πεζοπορίας οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο Μουσείο Μανιταριών της Λάβδας, όπου ακολούθησε ξενάγηση και προσφορά εδεσμάτων από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάβδας.

Επίσης, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στο πλαίσιο των ομιλιών -  παρουσιάσεων της Γιορτής Μανιταριού ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Γεώργιος Μαλλίνης πραγματοποίησε παρουσίαση για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και τον πλούτο των μανιταριών που αυτή διαθέτει.

μανι2 (600 x 444)

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο Φορέας Διαχείρισης «ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και συνδιοργανωτές της 14ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάβδας, καθώς και τους χορηγούς στην πεζοπορία την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, που ανέλαβε το κόστος της δωρεάν μετακίνησης των συμμετεχόντων από και προς την πόλη των Γρεβενών, την Εταιρεία Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού «ΣΑΜΑΡΙΝΑ» και τον χορηγό επικοινωνίας των εκδηλώσεων την ηλεκτρονική εφημερίδα greveniotis.gr».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.