Πώς φιμώνει η Amazon τους υπαλλήλους της που μιλούν για την κλιματική αλλαγή

Παρά το γεγονός ότι έχει το όνομα του Αμαζονίου, η Amazon δεν μοιάζει να νοιάζεται και πολύ για το περιβάλλον.

Κι έτσι την ώρα που υπάλληλοί της βγαίνουν και φωνάζουν για τις κακές πρακτικές της εταιρείας του 1 τρισ. δολαρίων, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου απειλεί με απόλυση όποιον εργαζόμενο μιλήσει ανοιχτά για την κλιματική αλλαγή και τον ρόλο της Amazon στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αυτό λέει η Amazon Employees for Climate Justice (AECJ), μια ομάδα περιβαλλοντικά ευαίσθητων υπαλλήλων της Amazon που ισχυρίζεται πως τα μέλη της στοχοποιήθηκαν από τη διοίκηση, λαμβάνοντας emails από το νομικό τμήμα της εταιρίας επειδή μίλησαν δημοσίως για τη στάση της Amazon αναφορικά με το περιβάλλον. Μηνύματα που έκαναν ξεκάθαρο λόγο για «τερματισμό της σύμβασης» αν ο υπάλληλος συνεχίσει να την κακολογεί.

Η Amazon παρέδωσε 3,5 δισ. πακέτα το 2019 μέσα από το δικό της δίκτυο παραδόσεων, μια δραστηριότητα που απελευθέρωσε στο περιβάλλον κάπου 44,4 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Όσο και μια μικρή χώρα δηλαδή.

Η AECJ κατάφερε τον Σεπτέμβριο του 2019 να διοργανώσει τη μεγαλύτερη ποτέ απεργία για το περιβάλλον και έχει στείλει επιστολές ακόμα και στο αφεντικό Τζεφ Μπέζος.

Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Amazon επιβεβαίωσε μάλιστα τις απειλές, είπε όμως πως έγιναν γιατί οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι παραβίασαν τους όρους της σύμβασής τους αναφορικά με τις «πολιτικές εξωτερικής επικοινωνίας» του κολοσσού…

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση