ΡΑΕ: Δημόσια διαβούλευση για τη χρήση αποθηκευτικών μέσων σε σταθμούς ΑΠΕ

H ΡΑΕ, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα ΜΔΝ με στόχο τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο δίκτυο των ΜΔΝ, θέτει σε δημόσια διαβούλευση την πρόθεσή της να εξετάζει αιτήματα για την τροποποίηση υφιστάμενων αδειών παραγωγής από αιολικούς σταθμούς ή τη χορήγηση νέων αδειών, με τα οποία προτείνεται η εγκατάσταση και αξιοποίηση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας που θα επιτρέπουν τη συμμέτοχή των σταθμών στον ημερήσιο προγραμματισμό με δηλώσεις ωριαίου προγράμματος, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 63 του Κώδικα αυτού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εγκατάστασης συστημάτων αποθήκευσης σε παλαιούς σταθμούς επισημαίνεται ότι δεν είναι επιτρεπτή η μεταβολή των λοιπών στοιχείων της άδειας παραγωγής, και ιδίως η τεχνολογία του σταθμού (π.χ. από αιολικό σε υβριδικό), η τιμολόγησή τους ή η μέγιστη ισχύς παραγωγής.

Τα δε συστήματα αποθήκευσης θα εγκαθίστανται εντός του χώρου εγκατάστασης του υφιστάμενου σταθμού.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους επί της πρότασης της ΡΑΕ έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου

Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση