Ρεκόρ αυτονομίας ηλεκτρικού οχήματος κατασκευασμένου κυρίως από ανακυκλωμένα κομμάτια

Η εταιρεία IT Asset Partners Inc. (ITAP), με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατασκεύασε ηλεκτρικό όχημα ικανό να καλύψει απόσταση 1.600 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας του.

Η επίδοση αυτή έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ των 1.298 χιλιομέτρων, το οποίο σημειώθηκε στην Ιαπωνία το 2013.

Το αυτοκίνητο είναι μια τροποποιημένη BMW κατασκευασμένη κατά 90% από ανακυκλωμένα μέρη. Το κόστος κατασκευής του οχήματος ήταν μόνο 13.000 δολάρια, λιγότερο από το μισό της τιμής του φθηνότερου αυτοκινήτου Tesla, αλλά η εταιρεία δεν φαίνεται έτοιμη να βγει στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στο εγγύς μέλλον.

«Ο σκοπός αυτού του μοναδικού αυτοκινήτου είναι να παρουσιάσει την υβριδική ανακύκλωση και να αποδείξει στον κόσμο τις εκπληκτικές δυνατότητες που προκύπτουν από την ανακύκλωση ηλεκτρονικών αποβλήτων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε βρετανικά μέσα.

Η επίδοση ρεκόρ αναδεικνύει την αξία της επένδυσης στην καλύτερη ανακύκλωση, ειδικά των ηλεκτρονικών αποβλήτων. «Τα ηλεκτρονικά απόβλητα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία αποβλήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως η χώρα μας δεν διαθέτει πραγματική λύση για την αποτελεσματική επεξεργασία αυτού του συστήματος αποβλήτων», εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην εφημερίδα Sun, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr.

Οι ερευνητές εργάζονται τώρα για καλύτερους τρόπους αξιοποίησης και ανακύκλωσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων, όπως με μύκητες που μπορούν να εξάγουν το λίθιο και το κοβάλτιο από παλιές μπαταρίες. Ωστόσο, αυτές οι καινοτομίες βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό επίπεδο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση