Σέρρες: Το πιλοτικό Πράσινο Σημείο πήγε καλά και φέρνει άλλα δέκα

του Νίκου Αβουκάτου

Ικανοποιημένη είναι η δημοτική αρχή των Σερρών από την ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής από την πιλοτική λειτουργία του Πράσινου Σημείου. Η  λειτουργία του ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου του 2015 σε μια εγκατάσταση έξω από την πόλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας συγκεντρώθηκαν οι ακόλουθες ποσότητες κατά τη διάρκεια του 2016:

- Απόβλητα δομικών κατασκευών και κατεδαφίσεων: 189,2 τόνοι

- Ογκώδη Δημοτικά απόβλητα (π.χ. έπιπλα και συσκευές): 105,5 τόνοι

Επιπλέον, συγκεντρώθηκαν ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές (ΑΗΗΕ) καθώς και λαμπτήρες συνολικού βάρους 216 κιλών, τα οποία παρελήφθησαν από το αντίστοιχο σύστημα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα ο δήμος σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του στη συλλογή και επαναχρησιμοποίηση αποβλήτων με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των δημοτών, σύμφωνα και με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα απόβλητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό Πράσινο Σημείο χωροθετήθηκε σε δημοτική έκταση που βρίσκεται 3,5 χιλιόμετρα νότια της πόλης, κοντά στον οικισμό του Κρίνου. Το εν λόγω έργο ήδη βρίσκεται στη φάση των μελετών. Σε αυτό θα γίνεται η επιλογή των ογκωδών απορριμμάτων και η διαλογή μικρών ανακυκλώσιμων αποβλήτων.

Επιπλέον, 10 μικρότερα πράσινα σημεία θα λειτουργήσουν ως «δορυφόροι» του κεντρικού Πράσινου Σημείου και θα χωροθετηθούν στην πόλη αλλά και σε χωριά του δήμου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.