ΕΕ: Σήμερα η πρώτη συζήτηση για τη δέσμη μέτρων περί «καθαρής ενέργειας»

Σήμερα Τρίτη θα διεξαχθεί η πρώτη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για τη δέσμη των νομοθετικών προτάσεων που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο τη διασφάλιση καθαρής ενέργειας για όλους τους Ευρωπαίους. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μάρος Σέφκοβιτς, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ενέργειας του ΕΚ, Γιέρζι Μπούτσεκ, χαιρέτισε την παρουσίαση της Επιτροπής στις 30 Νοεμβρίου, λέγοντας τα εξής: «Το πακέτο θα πρέπει να μας βοηθήσει να προσαρμόσουμε την αγορά στις νέες τάσεις παραγωγής, κατανάλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Θα πρέπει επίσης να μας επιτρέψει να αυξήσουμε την ανεξαρτησία μας και την ενεργειακή ασφάλεια, καθιστώντας αποτελεσματική και βιώσιμη τη χρήση των εγχώριων ενεργειακών πόρων για όλους τους Ευρωπαίους».

Η δέσμη μέτρων «καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους» αποτελείται από πολλές νομοθετικές προτάσεις και τρεις ανακοινώσεις για την αγορά ενέργειας, την ενεργειακή απόδοση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον οικολογικό σχεδιασμό και τη διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση