Σαν Ντιέγκο: Η πόλη που θα ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά από ΑΠΕ

Το Σαν Ντιέγκο θα γίνει η μεγαλύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κέβιν Φώλκονερ, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα το 2035 για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου.

Η μετάβαση της όγδοης μεγαλύτερης πόλης στις ΗΠΑ στην ηλιακή και αιολική ενέργεια έχει επίσης ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% έως το 2050.

Μάλιστα το σχέδιο θα εγκριθεί και τυπικά από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης το Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία ανήκει στο Δημοκρατικό και ο δήμαρχος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης ότι η πόλη, στην Καλιφόρνια, θα υιοθετήσει δημόσια συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων, θα αναβαθμίσει τα δημόσια δίκτυα μαζικής μεταφοράς ώστε αυτά να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, και θα επιδοτήσει έργα ηλιακής ενέργειας για τις στέγες των κτηρίων.

Εξάλλου, τα μισά οχήματα της πόλης θα είναι ηλεκτρικά ως το 2035, και σχεδόν το 100% του μεθανίου από τα συστήματα αποχέτευσης και επεξεργασίας του νερού θα ανακυκλώνεται.

Το Σαν Ντιέγκο κατέχει ήδη τη δεύτερη θέση στις ΗΠΑ στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια, με το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τέλος μια πρωτοβουλία για την αύξηση της δασικής κάλυψης της περιοχής στο 35%, βοηθώντας έτσι στη μεγαλύτερη απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα.

«Οι πόλεις έχουν ξεπεράσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και ηγούνται στην καινοτομία και τις νέες πολιτικές. Η τεχνολογία εξελίσσεται απίστευτα γρήγορα. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά», δήλωσε ο δήμαρχος Φώλκονερ στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση