Σαρωνικός: Δεν υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης, επιμένει το ΥΠΑΑΤ

Σύσκεψη εργασίας είχε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, με συμμετοχή στελεχών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), των Υπηρεσιών του Υπουργείου και του ΕΦΕΤ, σχετικά με τους συνεχιζόμενους ελέγχους στον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του το ΥΠΑΑΤ, οι έλεγχοι σε όλα τα δείγματα νερού και ιζήματος που αναλύθηκαν επιβεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα ρύπανσης.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα της αλιείας, συνεχίζεται η απαγόρευση που έχει επιβληθεί για τα συρόμενα εργαλεία και για προληπτικούς λόγους επεκτείνεται και στην παράκτια αλιεία για συγκεκριμένη περιοχή στην οποία, ούτως ή άλλως δεν ασκείται σήμερα αλιευτική δραστηριότητα, είτε επειδή ήδη απαγορεύεται είτε επειδή οι ίδιοι οι αλιείς απέχουν.

«Οι έλεγχοι των υπηρεσιών του Υπουργείου και των συνεργαζόμενων φορέων συνεχίζονται εντατικά με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και του ίδιου του θαλάσσιου περιβάλλοντος», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση