Σεμινάριο εκπαίδευσης παροχής πρώτων βοηθειών σε κητώδη και φώκιες που προσαράζουν

Στις 5-6 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο “CETUS Rescue Vet”, που απευθύνθηκε σε κτηνιάτρους από όλη την Ελλάδα, με στόχο την εκπαίδευσή τους στη παροχή πρώτων βοηθειών σε κητώδη (δελφίνια, φάλαινες) και φώκιες τα οποία προσαράζουν στις ελληνικές ακτές.

Συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν με πρακτική εξάσκηση 40 κτηνίατροι από όλη την Ελλάδα, από ειδικούς επιστήμονες, διεθνούς φήμης από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και τη Γαλλία. Οι κτηνίατροι που εκπαιδεύτηκαν θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό του Δικτύου Κτηνιάτρων ΑΡΙΩΝ, το οποίο λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2002 με πάνω απο 110 μέλη, με σκοπό την περίθαλψη και επανένταξη των κητωδών, όπως και για τη συλλογή στοιχείων που θα φωτίσουν τα αίτια εκβρασμών καθώς και άγνωστες, μέχρι σήμερα, πτυχές της συμπεριφοράς τους.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τις οργανώσεις “Αρίων”-Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών” και “Πελαργός”, υποστηρίζεται οικονομικά από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του Μέτρου: “Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες” και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Golden Coast Hotel & Bungalows, στην Παραλία Μαραθώνος, Αττικής.

Ο “Αρίων”-Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών” (www.arion.org.gr) είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που αποστολή του είναι να συμβάλει στην παγκόσμια κατανόηση και προστασία της υγείας των θαλάσσιων θηλαστικών (κητώδη) και των ωκεανών με επίκεντρο τη διάσωση και περίθαλψη θαλάσσιων θηλαστικών, την αξιολόγηση των αιτιών θανάτου και την προσανατολισμένη έρευνα και εκπαίδευση.

Ο “Πελαργός" είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρύθηκε προ επταετίας με κύριο στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, μέσα από την υλοποίηση αποτελεσματικών δράσεων, πάντα σε συνεργασία με κορυφαίους παράγοντες του περιβαλλοντικού χώρου. Στις δράσεις αυτού του τύπου συμπεριλαμβάνεται και η σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις απειλές που αντιμετωπίζει η άγρια πανίδα στην Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: την κα. Αναστασία Κομνηνού, τηλ.: 694 553 1850, e-mail: natakomn@vet.auth.gr, την κα. Αιμιλία Δρούγα, τηλ. 694 564 4994, e-mail: arion@arion.org.gr; και για τον Πελαργό με τον κο Ρούντυ Ράλλη, τηλ: 6932 292929, e-mail: rudy@pelargos-nonprofit.com.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση