Σε διαβούλευση το νέο σχέδιο υποστήριξης των ΑΠΕ

Σε διαβούλευση καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «όλους τους ενδιαφερόμενους» αναφορικά με το νέο σχήμα υποστήριξης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από μονάδες ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, «ώστε να συμβάλλουν στην αριστοποίησή του».

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο επίτευξης των Ευρωπαϊκών και εθνικών ενεργειακών στόχων, επιδιώκει με το νέο σχήμα υποστήριξης της ηλεκτροπαραγωγής από μονάδες ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, την ριζική αναμόρφωση του συστήματος στήριξης των μονάδων αυτών με το βέλτιστο τρόπο σε επίπεδο κόστους-οφέλους για την κοινωνία, ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή ενσωμάτωση και συμμετοχή τους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του τελικού καταναλωτή από τη χρέωση του ΕΤΜΕΑΡ», αναφέρει το ΥΠΕΝ.

Το κείμενο που αναρτάται σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου περιγράφει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του νέου προτεινόμενου σχήματος υποστήριξης των μονάδων ΑΠΕ/ΣΗΘΥΑ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αξιοποίηση του σημαντικού εγχώριου δυναμικού ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διαφοροποίηση του εθνικού ενεργειακού μίγματος και στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

«To ΥΠΕΝ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν από σήμερα με σχόλια και παρατηρήσεις στο νέο σχήμα υποστήριξης των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από μονάδες ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, ώστε να συμβάλλουν στην αριστοποίησή του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ​​​dapel_res_scheme@prv.ypeka.gr έως τις 14/3/2016 και ώρα 14:00», τονίζει το υπουργείο.

Γνωστοποιεί, μάλιστα, πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς στη βάση του παρουσιαζόμενου κειμένου.

Προς διευκόλυνσή, το νέο σχήμα σχήμα λειτουργικής ενίσχυσης βρίσκεται αναρτημένο ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση