Σε επιφυλακή ο κυνηγετικός σύλλογος Ορεστιάδας.

Στον πλευρό των  πλημμυροπαθών  του Έβρου βρίσκεται  η εθελοντική ομάδα   του συλλόγου.

 Με αφορμή τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα  των τελευταίων ημερών  και με θέμα την αντιμετώπιση  πλημμυρών λόγο ανεξέλεγκτης ποσότητας υδάτων που εισέρχονται από την Βουλγαρία , η Εθελοντική ομάδα του Κυνηγετικού Συλλόγου  Ορεστιάδας ρίχτηκε στην μάχη,   μαζι με την πολιτικη προστασία,    για την βοήθεια   των πληγέντων περιοχών  ( Ορμένιο, Δίκαια ).

      Οι καταστροφές στους οικισμούς Ορμενίου  και Δικαίων είναι μεγάλες , πλημμύρισαν σπίτια , καταστήματα, αποθηκευτικοί χώροι, καθώς και καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αυτό οφείλεται  σε υποχώρηση των αναχωμάτων του ποταμού  Έβρου λόγω τις μεγάλης εισροής νερού από την Βουλγαρία

 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος  Ορεστιάδας  αριθμώντας 1225 ενεργά μέλη , εντάχθηκε  στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών το έτος 2001. Ανέλαβε τον τομέα Δασοπροστασία – Δασοπυρόσβεση του Δασικού Συμπλέγματος Τριγώνου, Νομού Έβρου  σαν ομάδα άμεσης επέμβασης. Πραγματοποιεί   περιπολίες στην περιοχή ευθύνης του συλλόγου σε καθημερινή   βάση και αν εντοπιστούν προβλήματα  ενημερώνονται οι υπεύθυνοι φορείς της περιοχής. Υπάρχει συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς που  έχουν σχέση με το Συντονιστικό Νομαρχιακό όργανο, ( Πολιτική Προστασία , Πυροσβεστική Δασαρχεία  κ.α ).  Ο σύλλογος  διαθέτει  δύο τετρακίνητα αυτοκίνητα  ένα  του συλλόγου με δεξαμενή νερού  και ένα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και μία μηχανή  ανωμάλου δρόμου. Επίσης διαθέτει και όλο τον εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί από την πολιτική προστασία .

 Το  αυτοκίνητο αγροτικού τύπου , ιδιοκτησίας του συλλόγου αφού εξοπλίστηκε πλήρης με 600 litra δεξαμενή –γεννήτρια – αντλία νερού, μάνικα , περιπολεί σε καθημερινή βάση  σε συνεργασία πάντοτε  με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας , στο αναφερόμενο δασικό σύμπλεγμα Τριγώνου , ( εσωκλείουμε χαρακτηριστικό πρόγραμμα και βεβαίωση της Π.Υ. Ορεστιάδας). Με το ίδιο όχημα φροντίζουμε για την πάταξη της λαθροθηρίας , μεταφέρουμε τα θηράματα από τα κρατικά εκτροφεία για εμπλουτισμό των βιοτόπων, ελέγχουμε την παράνομη υλοτόμηση , αυθαίρετα κτίσματα και γενικά την προστασία του περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ορεστιάδας για το φωτογραφικό υλικό

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!