Σε καλό δρόμο ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου

Σε συμφωνία στενής συνεργασίας για την από κοινού υποστήριξη του έργου κατασκευής του Νοτίου Διαδρόμου μεταφοράς Φυσικού Αερίου, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και αποφάσεις, κατέληξαν κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι, στη Ρώμη, ο Ιταλός Υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, αρμόδιος για την ενέργεια, Claudio De Vincenti και ο  Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος συνόδευσε τον Υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην Ιταλική πρωτεύουσα.

 Στο πλαίσιο αυτό, Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται σε διαδικασία συνομιλιών και με την Αλβανική Κυβέρνηση για την υλοποίηση του έργου, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης.

«Μακάρι όλοι να δείξουν καλή διάθεση συνεργασίας, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ.Αμέσως μετά, μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε : «Αυτό το οποίο θα γίνει αυτή τη στιγμή και συμφωνήθηκε σήμερα, είναι μια στενή συνεργασία με την Ιταλία στο νότιο διάδρομο, που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον υποστηρίζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως Ελλάδα. Να προχωρήσουμε σε αυτό το project, ώστε να μπορέσει να γίνει διαφοροποίηση των πηγών ανεφοδιασμού.

Στα επόμενα στάδια θα συζητηθούν λεπτομέρειες, γιατί το επόμενο βήμα σε δεύτερη φάση είναι μεταξύ Ελλάδος, Ιταλίας και Αλβανίας, ώστε να μπουν - αν θέλετε - οι λεπτομέρειες που αφορούν σε αυτό το project και τη διέλευση του συγκεκριμένου αγωγού.»

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!