Σε προτεραιότητα ένταξης δυο έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στο Δήμο Θερμαικού

Στην κατάθεση δύο (2) μελετών για υλοποίηση έργων αξίας 9.849.947,46 € προέβη ο Δήμος Θερμαϊκού, απαντώντας θετικά την κατεπείγουσα πρόσκληση που απηύθυνε σε όλους τους Δήμους ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, για επίσπευση και μεγιστοποίηση της απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 Ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ το υποέργο 4: 2ος ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, του έργου: «Αποχέτευση Δήμου Επανομής», προϋπολογισμού 8.890.240,00 €, το οποίο είναι ήδη ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η 2η μελέτη αφορά στο έργο: «Πρόγραμμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Θερμαϊκού», αξίας 959.707,46 €, το οποίο περιλαμβάνει α. τη συλλογή και διαχείριση οργανικών (κλαδιών, πράσινων υπολειμμάτων κλπ) και ογκωδών υλικών, μέσω της διαμόρφωσης χώρου διαχείρισης και της προμήθειας εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων και β. την εφαρμογή του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

«Έχουμε την υποχρέωση να συμπράξουμε στη δημιουργία έργων υποδομής, που θα ωφελήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της απασχόλησης. Γι’ αυτό το λόγο, γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, είχαμε από πριν έτοιμα έργα, τα οποία, μέχρι την έκδοση της επείγουσας πρόσκλησης του Υπουργού, είχαν όλες τις απαραίτητες άδειες δημοπράτησης. Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να συντάσσουμε μελέτες για ένταξη και άλλων έργων στο ΕΣΠΑ, ούτως ώστε, όταν ανοίξουν τα ανάλογα προγράμματα, να είμαστε από τους πρώτους που θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά», επεσήμανε ο κ. Αλεξανδρής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!