Σκουρλέτης για φωτοβολταϊκά: Πιθανή η απαλλαγή φορολόγησης από το τέλος διακοψιμότητας

«Θετική και γόνιμη» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας ανοικτό το «παράθυρο» για απαλλαγή φορολόγησης από το τέλος διακοψιμότητας.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν τα προβλήματα του κλάδου με αιχμή την Υπουργική Απόφαση για την υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν.4203/2013, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Οι παραγωγοί αναφέρθηκαν στην αδυναμία τους να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες και στη δυσκολία τους να αποδώσουν τους φόρους έγκαιρα προς το Δημόσιο. Επεσήμαναν, ακόμη, ότι υφίστανται έναν λανθασμένο προγραμματισμό των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε θετική και γόνιμη τη συνάντηση και δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει ώστε να διερευνηθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, η δυνατότητα να απαλλαχθεί από τη φορολόγηση το τέλος της διακοψιμότητας. Επίσης, τόνισε ότι θα προσπαθήσει να καθοριστεί μία συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να δρομολογηθεί μία λύση στην κατεύθυνση της μείωσης των υφιστάμενων υψηλών επιτοκίων που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν οι παραγωγοί.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση