ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ELDORADO: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ

H κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, αλλά με όρους και προϋποθέσεις, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Όπως είπε μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επίσημα η εταιρεία έκανε «πολιτικό παιχνίδι» συναντώντας τελευταία στιγμή την κυβέρνηση και ανακοινώνοντας τα αιτήματά της, έχοντας υποβάλει αιτήσεις για άδειες μέσα στον Δεκέμβριο τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών.

Υποστήριξε ακόμη ότι η εταιρεία ζητάει τις άδειες απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να απολύει, κάτι που συνιστά «ωμό εκβιασμό».

Εκτίμησε παράλληλα ότι ενδεχομένως η στάση της εταιρείας είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και της συγκυρίας σε ό,τι αφορά τις τιμές του χρυσού.

Για το αγροτικό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν γνωστός από τον Αύγουστο και «δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για γνωστά μέτρα». Επισήμανε ότι το κρίσιμο για τον αγροτικό κόσμο, είναι το κόστος παραγωγής, το ακριβό λίπασμα και το καύσιμο και εκεί οφείλει το υπουργείο να παρέμβει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση