Σκύρος: Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών 2017

του Νίκου Αβουκάτου

Η Σκύρος είναι γνωστή για τις περιβαλλοντικές της δράσεις, μέσα από καινοτόμες συνεργασίες, σαν αυτή του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Λιμενικό Ταμείο του νησιού.Το πολυβραβευμένο λιμάνι της Λινα ριάς έχει γίνει ένα διαδραστικό εργαστήριο, όπου η θεωρία μετατρέπεται σε πράξη.

 Η 2η Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών πιστοποίησε τους 35 νέους Περιβαλλοντικούς Εκπαιδευτές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η Ακαδημία λειτουργεί σε μόνιμη βάση στο Λιμάνι της Λιναριάς της Σκύρου και είναι επίτευγμα της συνεχούς κοινής επένδυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου.

Η εκπαίδευση πέρα από τις παρουσιάσεις και τις διαλέξεις περιελάμβανε δράσεις και ασκήσεις πεδίου που έγιναν στο φυσικό περιβάλλον του νησιού και στο λιμάνι της Λιναριάς.

 

skiros 2

 

skiros 5

«Οι συμμετέχοντες, μας υποσχέθηκαν ότι πλέον θα είμαστε μόνιμα στην λίστα με τους αγαπημένους τους εκπαιδευτικούς προορισμούς» επεσήμανε η καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνα Σκαναβή ενώ ανακοίνωσε ότι «ήδη, έχουμε βάλει πλώρη και για νέες περιβαλλοντικές συνεργασίες που θα προχωρήσουν σε νέες προκλήσεις μέσα στο φθινόπωρο».

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν, η Ελένη Σβορώνου (Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF),  Ευάγγελος Μανωλάς (Αναπληρωτής Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο), Νίκος Δαναλάτος (Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), οι Δημήτρης Σουλιώτης, Γιώργος Βάιτσος και Γιάννης Ακριτίδης (Ανθρώπινα Διακιώματα, INPLANET), ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης (Αντιπρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης), ο Κώστας Θερμογιάννης (Περιβαλλοντολόγος-Δασολόγος, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος (Διευθυντής ΜΕΤΟΠΗ-Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος), ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, Κυριάκος Αντωνόπουλος, οι υποψήφιοι διδάκτορες η Αριστέα Κουνάνη (Γεωπόνος), η Βαλεντίνα Πλάκα (Περιβαλλοντολόγος),  ο Μανώλης Αυγερινός (Πολιτικός μηχανικός), η Βανέσσα Θεοδώρου (Πληροφορικός), η Κέλλυ Μαρίνη (Ψυχολόγος), ο Σπύρος Ψύχας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και η καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Κωνσταντίνα Σκαναβή.

«Με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου προωθείται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων και μέσα από βιωματικές εμπειρίες υποστηρίζεται ένας τρόπος ζωής όπου ο καθένας μας και καθεμία μας αναγνωρίζει ότι είναι εφικτό να έχουμε μια ποιότητα ζωής, η οποία να θέτει τον πολίτη στο κέντρο της προσοχής και όχι το ατομικό συμφέρον» εξήγησε η κ. Σκαναβή.

Η κ. Σκαναβή εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Πρόεδρο του Λ.Τ Σκύρου Κυριάκο Αντωνόπουλο και στα μέλη του ΔΣ για τις πρωτοβουλίες τους στην αναβάθμιση της Λιναριάς, την υποστήριξη στις δράσεις του πανεπιστημίου καθώς και τους κατοίκους της Σκύρου για την προσφορά τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.