Στάχτη και νερό της βροχής για τον καθαρισμό των ρούχων

Ένα οικολογικό προϊόν καθαρισμού, από βρόχινο νερό και στάχτη (αλισίβα) παρασκεύασε μια ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου, του ΔΕΛΑΣΑΛ, στη Θεσσαλονίκη. Η αλισίβα είναι ένα αλκαλικό διάλυμα που παρασκευάζεται με το βράσιμο του νερού μαζί με στάχτη από καμένα ξύλα.

Το καινοτόμο προϊόν της μαθητικής επιχείρησης ECO-KLEAN παρουσιάστηκε πρόσφατα μαζί με άλλες καινοτόμες ιδέες στην εμπορική μαθητική έκθεση, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.«Οι μαθητές μας κατέληξαν στη σύνθεση του συγκεκριμένου προϊόντος, αντλώντας πληροφορίες από την ελληνική παράδοση, καθώς και από μελέτες και πειράματα που πραγματοποίησαν στο εργαστήριο χημείας του σχολείου μας» τόνισε ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Γαβριήλ.

Οι μαθητές δεν έκρυβαν την ικανοποίηση για  την ιδέα τους, κατά τη διάρκεια της επίδειξης του προϊόντος μπροστά στο φακό της Greenagenda.gr. Όπως δήλωσαν αρκετές ώρες μελέτης αλλά και εργαστηριακής έρευνας έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

dav

dav

«Έπειτα από τις πολύμηνες έρευνες μας καταλήξαμε  στη σύσταση των προϊόντων μας. Το βασικό συστατικό είναι η αλισίβα η οποία έχει καθαριστικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο των πιάτων και των ρούχων. Είναι ένα προϊόν οικολογικό και εξαιρετικά οικονομικό» ανέφερε η Ιωάννα Τσακαλίδου.

«Ευχαριστούμε πολύ το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων που μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την επιχειρηματική μας ιδέα. Το προϊόν μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πλυντήριο. Πέρα από το απορρυπαντικό έχουμε παρασκευάσει και αντισηπτικό. Σίγουρα αξίζει κάποιος να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος» υπογράμμισε η Νατάσα Βογιατζή.Στην ομάδα των μαθητών ανήκουν επίσης ο Δημήτρης Μπουφίδης και η Δέσποινα Στόικου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση