Σταθάκης: Δύο κεντρικής σημασίας σημεία για το Πακέτο Καθαρής Ενέργειας

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώθηκε στο Λιντς της Αυστρίας, συμμετείχε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Αναγνωρίζοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά το κατώφλι μιας κομβικής ενεργειακής μετάβασης, ο ΥΠΕΝ επισήμανε δυο κεντρικής σημασίας σημεία σε σχέση με το Πακέτο Καθαρής Ενέργειας:

1. Η λειτουργία της ενεργειακής αγοράς είναι κρίσιμο να πλαισιωθεί από μηχανισμούς επάρκειας ισχύος έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια εφοδιασμού της ηλεκτρικής αγοράς και η απρόσκοπτη λειτουργία της. Η διάρκεια των μηχανισμών αυτών πρέπει να συμπίπτει με τον χρόνο οριστικής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων.

2. Η μεγαλύτερη πρόκληση για την εύρυθμη λειτουργία της ενεργειακής αγοράς είναι η διασφάλιση ότι κάθε πολίτης έχει πρόσβαση στην κατανάλωση ενέργειας. Η διασφάλιση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί μόνο εφόσον κάθε κράτος-μέλος δύναται να σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη πολιτική καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας. Η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη μιας τέτοιας πρόβλεψης στη νέα Οδηγία.

Στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου, ο κ. Σταθάκης υπέγραψε τη διακήρυξη επί της «Πρωτοβουλίας για το Υδρογόνο», η οποία φιλοδοξεί να προωθήσει τη χρήση του υδρογόνου στις τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση