Στα... θρανία οι συλλέκτες μανιταριών έως τις αρχές Νοεμβρίου

Την εκτίμησή του ότι έως το τέλος Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν το... «σχολείο» οι πρώτοι συλλέκτες μανιταριών στην Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση, διατύπωσε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών, Νίκος Ράμμος.

Όπως εξήγησε, εντός των επόμενων ημερών θα μπουν οι υπογραφές με το νομικό τμήμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να απελευθερωθεί ποσό 12.000 ευρώ και να γίνουν οι διαδικασίες που απαιτούνται, για να «κλείσει» το κομμάτι της πιστοποίησης. Στη συνέχεια, όπως εξήγησε ο κ. Ράμμος, το project ενδεχομένως να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση των εκπαιδευόμενων συλλεκτών μανιταριών, τα μαθήματα των οποίων πιθανόν να γίνονται στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Πάντως, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, υπάρχουν ακόμη αρκετά ζητήματα που μένει να διευθετηθούν, αλλά «το νερό μπήκε στο αυλάκι». «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το επιμελητήριο Γρεβενών αποτελεί το πρώτο που προχωρά σε πιστοποίηση επαγγέλματος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και σε άλλους αντίστοιχους φορείς» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι προγραμματική σύμβαση για τη δημιουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Μανιταροσυλλεκτών στα Γρεβενά υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γρεβενών, Ν. Ράμμος.

«Η εξέλιξη αυτή απαντά σε ένα κενό νομοθετικού περιεχομένου στο θέμα της πιστοποίησης των συλλεκτών μανιταριών, με έμφαση στην ποιότητα και στην ασφάλεια των καταναλωτών. Είναι μια απάντηση σε μια χώρα που όλοι δηλώνουν ότι τα ξέρουν όλα, αλλά όσοι το δηλώνουν πρέπει να είναι και πιστοποιημένοι» είχε δηλώσει ο κ. Καρυπίδης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση