Στην Καβάλα το 4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στα πλαίσια του θεσμοθετημένου του ρόλου ως συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής, υποστηρίζει ενεργά κι επίσημα τη διοργάνωση του 4ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων που θα γίνει στην Καβάλα στις 22 - 23 Μαΐου 2017.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, το οποίο στηρίζει ενεργά τις Ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις, προωθώντας πρωτοβουλίες και δράσεις των εταιριών - μελών του. Η πρωτοβουλία αυτή πρόκειται να υλοποιηθεί με τη μορφή ενός συνεδρίου και Β2Β συναντήσεων Γερμανικών εταιριών με Έλληνες παραγωγούς.

Την πρώτη μέρα (22/5) θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του αγροτικού, πολιτικού και διπλωματικού τομέα, καθώς και από εκπροσώπους συνδέσμων. Τη δεύτερη μέρα (23/5) θα λάβουν χώρα σύντομες παρουσιάσεις των Ελληνικών και Γερμανικών εταιριών και θα διεξαχθούν συναντήσεις B2B μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών / αγροτικών συνεταιρισμών και των Γερμανικών εταιριών, που επιθυμούν να εισάγουν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Θα υπάρχουν παράλληλα και μικρά stands, όπου οι ελληνικές εταιρίες θα εκθέτουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Παπαρτήματος, «η διοργάνωση αυτού του φόρουμ στην Καβάλα αποτελούσε μακρόχρονη επιθυμία του παραρτήματός μας και καταβάλαμε συστηματική προσπάθεια προκειμένου να φιλοξενηθεί στην πόλη μας, σε μια περιοχή με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στη Γερμανική αγορά και ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων.

» Ευελπιστούμε το εγχείρημα αυτό, να έχει θετικό αντίκτυπο στον τόπο μας και να αναδείξει ευρύτερα τις προοπτικές εξωστρέφειας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανική, καθώς και τις δυνατότητες ενίσχυσης των παραγωγικών δομών στον πρωτογενή τομέα».

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας και για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα του φόρουμ http://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/single-view-gr/events/4o-ellinogermaniko-foroym-trofimon/?cHash=0174269510516053a7f693d8fee2ebaa όπως και στα τηλέφωνα επικοινωνίας με την κα Ελίζα Λιούτα, τηλ. 2106419038, e.liouta@ahk.com.gr και την κα Αθηνά Θεοφανίδου, τηλ. 2106419025,pr@ahk.com.gr.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πατώντας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.