Στην κινεζική έκδοση του National Geographic το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

Εκτενές δημοσίευμα για το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου φιλοξενείται στο μεγαλύτερο και εγκυρότερο περιοδικό φύσης της Κίνας, την κινέζικη έκδοση του NATIONAL GEOGRAPHIC, «Chinese National Geographic».

Το αφιέρωμα υπογράφει η Ying Liu, η οποία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί στο πλαίσιο του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων 2016 με αντικείμενο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO».

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου 2016 και οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Με αφορμή την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων, η Ying Liu παρουσιάζει τη μοναδικότητα του Απολιθωμένου Δάσους, τα εντυπωσιακά απολιθωμένα ευρήματα κορμών και φύλλων, αλλά και τις δραστηριότητες ανασκαφής και συντήρησης του Μουσείου.

Ειδικό τμήμα του άρθρου είναι αφιερωμένο στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, το οποίο είχε, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφτεί και γοητεύτηκε από την εμπειρία περιήγησης με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα και την περιήγηση στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου.

Το άρθρο πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό απολιθωμένων κορμών που συναντώνται, τόσο στο χερσαίο όσο και στο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους, αλλά και φωτογραφικό υλικό των εργασιών συντήρησης και του φυσικού περιβάλλοντος της δυτικής Λέσβου.

Επίσης απευθύνει πρόσκληση στους αναγνώστες του περιοδικού να επισκεφτούν το νησί και να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό Απολιθωμένο Δάσος και τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Γεωπάρκου Λέσβου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση