Στη Βουλή το ανενεργό site της Διεύθυνσης Δασικών Έργων που αποκάλυψε η Greenagenda

Στη Βουλή στέλνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α' Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, την αποκάλυψη της Greenagenda.gr για τη θέση εκτός λειτουργίας εδώ και καιρό της ιστοσελίδας www.forestryservice.gr της Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

Επικαλούμενος το δημοσίευμα της Greenagenda.gr, ο κ. Κατσαφάδος αναφέρει στην ερώτησή του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

«Πριν από δυο περίπου χρόνια, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου: «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκμετάλλευσης Δασών, υποσυστημάτων Μηχανολογικού εξοπλισμού, ζώων σύρσης, εργατικών ατυχημάτων, δασικών κτηρίων, δασικού οδικού δικτύου» ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας www.forestryservice.gr της Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιούνταν από τη Διεύθυνση Δασικών Έργων και Υποδομών και στόχο είχε τη συγκέντρωση πληροφοριών και δεδομένων για την σχετική νομοθεσία, για τις δημοπρασίες των δασικών υπηρεσιών, καθώς και για τους δασικούς συνεταιρισμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών, 129327/2872/30/9/2015 (ΑΔΑ: 7Θ5Ρ465ΦΘΗ-1ΦΨ) «Πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός για Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκμετάλλευσης Δασών, υποσυστημάτων Μηχανολογικού εξοπλισμού, ζώων σύρσης, εργατικών ατυχημάτων, δασικών κτηρίων, δασικού οδικού δικτύου» και 131781/3727/14-12-2015 (ΑΔΑ: ΩΡ8Ξ4653Π8-Ι84) «Ανάθεση εργασιών για Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης & Εκμετάλλευσης Δασών», για το έργο προκηρύχθηκε πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός και τελικώς ανατέθηκε στην εταιρεία LOGISMIA με συνολική δαπάνη 50.614,50 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.(23%).

Εδώ και πολύ καιρό δυστυχώς η ιστοσελίδα είναι εκτός λειτουργίας για άγνωστους λόγους. Σύμφωνα με το αρχείο του archive.org η σελίδα ήταν διαθέσιμη τελευταία φορά στις 12/9/2017.

Όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν πληρώσουν και να ανανεώσουν είτε τη φιλοξενία της ιστοσελίδας, είτε τη χρήση του domain.

Όπως και να έχει, η μη λειτουργία της ιστοσελίδας δείχνει για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης και την αδυναμία της να είναι συνεπής ακόμα και σε αυτό».

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πάνω από έναν χρόνο;
2. Τι από όσα προβλέπει το έργο: «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκμετάλλευσης Δασών, υποσυστημάτων Μηχανολογικού εξοπλισμού, ζώων σύρσης, εργατικών ατυχημάτων, δασικών κτηρίων, δασικού οδικού δικτύου», το οποίο κόστισε στον ελληνικό λαό 50.614,50 € λειτουργεί; Πού βρίσκονται αυτά τα έργα;

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση