Στον Τυρό Κυνουρίας το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα

Στον Τυρό της Νότιας Κυνουρίας θα δημιουργηθεί το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα. Αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της ΕΕ Γυναικών και πολιτευτή Αρκαδίας, Εύης Τατούλη, στην ομιλία της στη Γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και του Ψαρά, στον Τυρό. Όπως ανακοίνωσε η κα. Τατούλη, υπεγράφη η σχετική απόφαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και άλλους έξι υπουργούς.

Η ίδια εξήρε στην ομιλία της τις άοκνες προσπάθειες τόσο των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων που στήριξαν την πρωτοβουλία, όσο και των τοπικών αρχών υπογραμμίζοντας ότι η Νότια Κυνουρία μπαίνει στον ευρωπαϊκό χάρτη του καταδυτικού τουρισμού. Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ και αφού το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την Πελοπόννησο, θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του.

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια χαρά που νομίζω ότι θα μοιραστεί αρκετός κόσμος εδώ σήμερα στον Τυρό. Θέλω να ξεκινήσω από τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Αλιέων και από τις πολύ δυναμικές γυναίκες στον Τυρό, και να πούμε ότι ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε: Η ίδρυση στον Τυρό του πρώτου καταδυτικού πάρκου στη χώρα. Μπορούμε σήμερα να πούμε με βεβαιότητα, ότι αυτό που μας φαινόταν μύθος και ακατόρθωτο γίνεται πραγματικότητα. Πριν από μόλις δύο ημέρες, ο κ. Σταθάκης υπέγραψε την ίδρυση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στη χώρα που βρίσκεται στον Τυρό. Αυτό πρέπει να μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη. Έχουν ήδη εξασφαλιστεί χρήματα στο ΕΣΠΑ της Πελοποννήσου, προκειμένου το καταδυτικό πάρκο να γίνει πραγματικότητα», σημείωσε στην ομιλία της και κατέληξε:

«Οι υπηρεσιακοί παράγοντες στο υπουργείο ρώτησαν τι λέει ο κόσμος για αυτό, επειδή είναι συνηθισμένοι σε κόσμο που αντιδρά. Όταν είδαν ότι η πρόταση ξεκίνησε από τους Συλλόγους, αυτό τους έδωσε δύναμη να αδειοδοτήσεων κάτι που δεν έχει αδειοδοτηθεί ποτέ ως σήμερα στη χώρα. Να σημειωθεί ότι για ένα έργο αειφορίας χρειάστηκαν 47 υπογραφές υπηρεσιακών παραγόντων από οκτώ συναρμόδια υπουργεία».

Δείτε την ΥΑ για το καταδυτικό πάρκο, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση