Στοχευμένες δράσεις για τα βιοαπόβλητα στην Πάτρα

Η κομποστοποίηση προδιαλεγμένων οργανικών απορριμμάτων και η καλύτερη οργάνωση της σχετικής δράσης του δήμου Πατρέων ήταν το θέμα σύσκεψης φορέων της πόλης, που έγινε στο δημαρχείο την περασμένη Τετάρτη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Πατρέων σε μεγάλους παραγωγούς οργανικών αποβλήτων με στόχο τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι οι παρευρισκόμενοι φορείς είναι αρωγοί και απόλυτα θετικοί να συνεισφέρουν σε αυτή τη δράση γεγονός που κρίνεται πολύ ενθαρρυντικό στο πρόγραμμα που ξεκινάει ο δήμος. «Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τους φορείς των μεγάλων παραγωγών οργανικών αποβλήτων με στόχο τη συνεργασία όλων για την επιτυχία του προγράμματος», προστίθεται.

Σύμφωνα με τον δήμο Πατρέων, όπως αποτυπώνεται στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του δήμου επικεντρώνεται σε προσεκτικά σχεδιασμένες και στοχευμένες δράσεις για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της συνεργασίας με μεγάλους παραγωγούς βιοαποβλήτων (λαϊκές αγορές, φοιτητικές εστίες, λαχαναγορά, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, KETX, καταστήματα εστίασης κλπ.).

Στην τρέχουσα φάση, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, ο δήμος συντάσσει μελέτη για τη ρεαλιστική εκτίμηση της μάζας των βιοαποβλήτων που μπορούν να συλλεχθούν με στόχο τη σωστή χωροθέτηση των καφέ κάδων και της χωρητικότητας αυτών. «Σε καμία περίπτωση ο δήμος δεν επιθυμεί να γεμίσει την πόλη της Πάτρας με καφέ κάδους με μία κίνηση, διότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να γίνουν συμπληρωματικά υποκατάστατα των πράσινων κάδων με το ίδιο περιεχόμενο (σύμμεικτα). Στη σχεδιαζόμενη δράση προβλέπεται πλέον της προμήθειας και στοχευμένης χωροθέτησης των καφέ κάδων και η δωρεάν διάθεση από το δήμο βιοδιασπώμενων σάκων (διαφόρων όγκων) για τη συλλογή των βιοαποβλήτων. Επίσης συμπεριλαμβάνονται εκστρατείες ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης των δημοτών που θα διεξάγει ο Δήμος Πατρέων ώστε να υπάρξει αύξηση της συλλογής βιοαποβλήτων μέσω της διαλογής αυτών στην πηγή», καταλήγει η ενημέρωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.