Στο μικροσκόπιο του δήμου Θεσσαλονίκης τα «κακοποιημένα» δένδρα

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης θα βρεθούν οι δεκάδες περιπτώσεις με τα κομμένα και «κακοποιημένα» δένδρα στο κέντρο της πόλης, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα της Greenagenda.gr, που ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως μεταδίδει η Voria.gr, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η Διεύθυνση Πρασίνου ήδη έχει στείλει από το παρελθόν στον εισαγγελέα έξι ανάλογες περιπτώσεις κοπής δέντρων, τα οποία θα αντικατασταθούν. «Θα εξετάσουμε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν στο δημοσίευμα για να δούμε εάν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές. Θα πάμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει λίαν προσεχώς», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση για το θέμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες που δε χωρούν επιείκεια. Όπως επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, «ουδείς έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει με αυτό τον βασανιστικό τρόπο στην πόλη κόβοντας τα δέντρα». «Είναι και αστική και ποινική παράβαση και αισθητική παρέμβαση. Εδώ έχεις ένα δέντρο στο σπίτι σου και το προσέχεις, πας και κόβεις ένα δέντρο έξω στο δρόμο», σημείωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Η Greenagenda.gr δημοσίευσε σήμερα μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναδεικνύουν ένα ανελέητο «πογκρόμ» σε βάρος των δενδροστοιχιών. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό και ταυτόχρονα εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει, τονίζουν όσοι κατοικούν στις οδούς Παύλου Μελά, Καρόλου Ντηλ και Αγίας Σοφίας.

Προβολείς φωτισμού κρεμασμένοι σε δένδρα, κομμένοι κορμοί δένδρων για να τοποθετηθούν τέντες. Αυτοσχέδια καθίσματα γύρω από κορμούς δένδρων και άλλες περιπτώσεις, κάποιες από τις οποίες έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση