Στο πόδι οι κάτοικοι της Ζακύνθου για τα σκουπίδια

Πανζακυνθινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Σολωμού διοργανώνεται σήμερα από τους φορείς του νησιού που απειλούν με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης με τα σκουπίδια.

Οι διαδηλωτές ζητούν να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την δρομολόγηση αποφάσεων (χωροθέτηση χώρου και διαγωνισμός για την προμήθεια των μηχανημάτων).

Να ξεκινήσουν επαφές με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος η οποία είναι αρμόδια για την διαχείριση των απορριμμάτων και την επίσπευση των διαδικασιών.

Να γίνει η συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ενώ απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη

Στο μεταξύ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το βροντερό παρόν στη σημερινή συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωση του αναφέρονται τα εξής:

Να βρεθεί άμεσα λύση για τα σκουπίδια με ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή των απορριμμάτων και λειτουργία των όποιων εγκαταστάσεων διαχείρισης από τις υπηρεσίες του δήμου, με διεκδίκηση και εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για σύγχρονο εξοπλισμό, υποδομές, προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.

Να γίνουν απολυμάνσεις στους συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών και να μην υπάρξει καμία αύξηση των τελών.

Την περασμένη Κυριακή, μετά από πρόσκληση-κάλεσμα των Συλλόγων Ξενοδόχων Ζακύνθου και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων ανταποκρίθηκαν και παρευρέθησαν πολλοί φορείς, σύλλογοι αλλά και πολίτες της Ζακύνθου με θέματα συζήτησης «ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση