Συγκλονιστικές εικόνες από τη ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκληθεί στον Σαρωνικό Κόλπο, από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Παρά τις όποιες ενέργειες έχουν αρχίσει για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και το πρώτο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό είναι πώς και πότε αυτές οι μαύρες κηλίδες θα απομακρυνθούν ώστε να επανέλθει το οικοσύστημα στη φυσική του κατάσταση. Ένα οικοσύστημα που, όπως φαίνεται, έχει υποστεί μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της χώρας.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές του τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες αρχές. Ήδη, στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοδυτικά της Αταλάντης, επιχειρούν ιδιωτικά συνεργεία και πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, τα οποία περισυνέλλεξαν τουλάχιστον είκοσι κυβικά πετρελαιοειδών και επτά κυβικά στερεά απόβλητα, από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων.

ryp1 (600 x 400)

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής βυθίστηκε, ενώ ήταν αγκυροβολημένο, το μικρό δεξαμενόπλοιο, έμφορτο με 2.570 τόνους καύσιμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει έμφορτο από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.

ryp2 (600 x 400)

Αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε περιπολία στην περιοχή του συμβάντος, όπου εντοπίστηκε διάσπαρτη ιριδίζουσα ρύπανση κατά τόπους χρώματος καφέ από το σημείο της βύθισης προς τα βόρεια, μέχρι το νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Ψυτάλλειας.

Στο ναυάγιο πραγματοποιούνται εργασίες στεγανοποίησης από συνεργείο δυτών, ενώ έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα.

ryp3 (600 x 400)

ryp4 (600 x 400)

ryp6 (600 x 400) ryp7 (600 x 400) ryp8 (600 x 400)

ryp5 (600 x 400)

ryp10 (600 x 400)

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.