Συμβολική κίνηση υιοθεσίας του Ασπροπάρη από τους μαθητές σε Έβρο και Ροδόπη

Οι μαθητές από τους νομούς Έβρου και Ροδόπης αποφάσισαν να βοηθήσουν την ομάδα του WWF Ελλάς στη Δαδιά και να υποστηρίξουν τις δράσεις για την προστασία του Ασπροπάρη, του μικρότερου σε μέγεθος γύπα και ταυτόχρονα, του πιο απειλούμενου είδους άγριας πανίδας της χώρας μας.

Το μήνυμα για την προστασία του στην τοπική κοινωνία ξεκίνησε πριν 4 χρόνια. Σε όλη την έκταση της Θράκης, συνολικά 5 σχολεία και 300 περίπου μαθητές με μια συμβολική κίνηση υιοθεσίας του Ασπροπάρη αποσκοπούν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων στις περιοχές όπου φωλιάζει το μοναδικό αυτό αρπακτικό για να αναπαραχθεί και να διαιωνισθεί.

asproparis 2

Από το ξεκίνημα της ενέργειας, οι μαθητές προσπάθησαν με κάθε δημιουργικό τρόπο να ενημερώσουν τους πολίτες, τόσο για τις απειλές, όσο και για τη σημασία προστασίας του πιο μικρού και σπάνιου γύπα που φιλοξενεί η περιοχή της Θράκης. Βγήκαν στους δρόμους, ενημέρωσαν πολίτες, αλλά και αρμόδιους φορείς, κατασκεύασαν και τοποθέτησαν ενημερωτικές ταμπέλες για το πώς οι πολίτες μπορούν να αποτρέψουν τις απειλές που αντιμετωπίζει ο Ασπροπάρης (όπως τα δηλητηριασμένα δολώματα στην ύπαιθρο, οι γνωστές «φόλες»), αλλά και δημιούργησαν πανέμορφες τοιχογραφίες και απεικονίσεις του γύπα στα σχολεία της περιοχής, προσκαλώντας τους συμπολίτες τους να συμβάλλουν όλοι μαζί, ενωμένοι στην άμεση προστασία του Ασπροπάρη.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση