Συνάντηση Οικολόγων Πρασίνων με την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων, συναντήθηκε  στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία για θέματα του χαρτοφυλακίου της.  Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων  ο Νίκος Χρυσόγελος επικεφαλής της κίνησης Οικολογικός Άνεμος στο Ν. Αιγαίο και Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο Κώστας Διάκος, Επικεφαλής της κίνησης «Αττική-Οικολογική Απάντηση» και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και η Βάντα Λαλιώτου, Ιχθυολόγος, υπεύθυνη για την Πολιτική Αλιείας του κόμματος.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενημερώθηκαν από την κα Δαμανάκη για την εξέλιξη της δημόσιας συζήτησης ενόψει της κατάθεσης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, με στόχο την εξασφάλιση της προστασίας των οικοσυστημάτων των θαλασσών και την αειφόρο αλιεία.

Επίσης, η Επίτροπος έθεσε υπόψη της αντιπροσωπείας των  ΟΠ την ανάγκη για πιστή εφαρμογή των διατάξεων του Μεσογειακού Κανονισμού και ζήτησε τη συμβολή των Οικολόγων Πράσινων ώστε να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα ως προς την συμμόρφωσή της με αυτές της διατάξεις που και η ίδια έχει εγκρίνει.

Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων ενημέρωσε την Επίτροπο για τις θέσεις του Κόμματος, για την οικολογική προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και διατύπωσε τις προτάσεις της για την ανάγκη μιας συγκροτημένης πολιτικής για την Αλιεία. Όπως τόνισαν οι ΟΠ, αυτή δε πρέπει να βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις, αλλά να έχει στόχο την αειφορία του αλιευτικού κλάδου, ο οποίος θα μπορεί να αναλάβει ενεργό ρόλο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων ενημέρωσε, επίσης, για την πρότασή των ΟΠ να διατηρηθούν οι Διευθύνσεις Αλιείας, που βαίνουν προς κατάργηση, στις Περιφέρειες. Επίσης, η αντιπροσωπεία τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης να υπάρξει θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, με προτεραιότητα την οικολογική παράμετρο, χωρίς νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!