Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ με μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου

Τους στόχους  αλλά και την  ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής παρουσίασε  στα  μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου  ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Το βασικό θέμα της συνάντησης  ήταν η  ενημέρωση για τις ελληνικές θέσεις και προτεραιότητες ενόψει της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε..

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης, Σωκράτης Αλεξιάδης, ενώ από βρετανικής πλευράς συμμετείχαν οι Βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, William Cash, James Clappison, Henry Smith και Stephen Phillips,  και οι Βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, Nia Griffith και Kelvin Hopkins.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους της  προώθησης  ενός παραγωγικού μοντέλου για την Ευρώπη, που προάγει τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα δίνει προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος, με επίκεντρο τον πολίτη. Όπως τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης, επιδίωξη της Ελληνικής Προεδρίας είναι η επίτευξη μίας ισόρροπης, αρμονικής και βιώσιμης ανάπτυξης των οικονομικών δραστηριοτήτων, με σεβασμό στην ανάγκη για εξασφάλιση υψηλού επιπέδου περιβαλλοντικής προστασίας και πολιτικές που εξασφαλίζουν την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος, τη συνετή και ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν οι στόχοι που τίθενται για το 2020 και το Πλαίσιο «2030» για τις Πολιτικές της ΕΕ στην ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, η ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας της ΕΕ, η προστασία των ευάλωτων καταναλωτών με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και κυρίως η προσπάθεια για παροχή ενεργειακής ασφάλειας για την Ευρώπη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!