Συντηρήσεων... συνέχεια στην πλατφόρμα του νέου «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί η ταλαιπωρία με την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ». 

Για τρίτη συνεχή ημέρα, το πληροφοριακό σύστημα δεν άνοιξε στις 8:00, παρά τη σχετική χθεσινή ενημέρωση, και όσοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν βρήκαν... τοίχο που ενημέρωνε ότι θα ενεργοποιούνταν στις 10:00, εξαιτίας των γνωστών λόγων: «αναβάθμισης και συντήρησης».

Εν τέλει, το σύστημα ενεργοποιήθηκε, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τις μπορεί να συμβεί τις επόμενες ώρες, ιδίως από τη στιγμή που οι μοναδικές επίσημες ενημερώσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έρχονται, το τελευταίο διάστημα, πολύ αργά το βράδυ.

Χθες, οι ενημερώσεις αυτές -επτά στο σύνολο- έρχονταν με ανεπίσημο τρόπο, αφού κοινοποιούνταν μέσω της ίδιας της πλατφόρμας. Ως αποτέλεσμα των... «άνοιξε - κλείσε», προκλήθηκε οργή και έντονος εκνευρισμός στην αγορά και τους ιδιώτες που είχε κολλήσει στο... refresh. Χαρακτηριστική είναι η σημερινή πρωτοβουλία του ΤΕΕ Θράκης, η διοικούσα επιτροπή του οποίου απέστειλε e-mails στα μέλη του για να τους ζητήσει το «ok», ώστε να καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης. Τι θα του ζητεί; Παρέμβαση για τη διακοπή της λειτουργίας της πλατφόρμας!

Πηγές από τον τεχνικό κλάδο επισημαίνουν στη Greenagenda.gr την οργή τους για όσα έχουν ανακύψει με το πληροφοριακό σύστημα, αλλά και για την «απίστευτη», όπως τη χαρακτηρίζουν, ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αργά το βράδυ το υπουργείο, στην οποία τόνισε ότι «η διαδικασία συνεχίστηκε ομαλά».

Επειτα πάντως από δύο ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, τα στοιχεία δείχνουν ότι περιορίζεται η εισροή νέων ωφελούμενων, καθώς εξαντλείται η δεξαμενή ενδιαφερομένων. Επίσης αυξάνεται η εκροή των αιτήσεων προς υπαγωγή, καθώς όλο και περισσότεροι ολοκληρώνουν τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ηπειρο, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα. Την επόμενη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, η διαδικασία ανοίγει και για Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη. Στις 2 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις σε Αττική και Νότιο Αιγαίο.

 

Greenagenda.gr newsroom

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση