«Ώρα της Γης»: Έσβησαν τα φώτα για μια ώρα

Για μία ώρα, αρκετοί  δήμοι της χώρας  κατέβασαν τον διακόπτη ηλεκτροδότησης για την «Ώρα της Γης». Η παγκόσμια αυτή δράση του WWF  η οποία συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια γίνεται κάθε χρόνο, με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα ώστε να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας.

H Ακρόπολη ήταν ένα από  παγκόσμια μνημεία που έσβησαν τα φώτα. Το ίδιο έγινε και στο δυτικό διάδρομο του αεροδρομίου της Αθήνας. Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής,  ενημερώθηκε το επιβατικό κοινό.

Στις  20:30 έγινε συσκότιση στον Λόφο του Λυκαβηττού για μια ώρα. Ακόμη,  έσβησαν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας και σε αρκετά δημοτικά κτίρια.

Για μια ώρα κατέβηκαν και φέτος οι διακόπτες της ηλεκτροδότησης στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη ένωσε και φέτος τη φωνή του με χιλιάδες πόλεις και εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο που συμμετείχαν  στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» στέλνοντας μήνυμα οικολογικής ευαισθησίας προς τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις της υφηλίου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της WWF, ο Δήμος Κοζάνης, όπως κάθε χρόνο, διέκοψε τη φωταγωγία στο δημοτικό φωτισμό από τις 20.30 και για μία ώρα σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης, ο Δήμος Εορδαίας συμμετείχε και στήριξε τη παγκόσμια δράση κλείνοντας το δημοτικό φωτισμό για μία ώρα  στην κεντρική οδό της 25ης Μαρτίου και σε άλλες οδούς της Πτολεμαΐδας.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση