Σχέδιο μείωσης του πλαστικού στους ωκεανούς από την ομάδα G20

 

Η ομάδας των είκοσι, γνωστή και ως η G20, που αποτελείται από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου  και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών αναλαμβάνουν δράση για τη μείωση του πλαστικού  στους ωκεανούς. Συγκεκριμένα συμφώνησαν σε ένα σχέδιο δράσης στη πρόσφατη  συνάντηση τους στη Βρέμη της Γερμανίας.  Μετά από συνομιλίες τριών ήμερων έδωσαν την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν δράση για τη μείωση των απορρίψεων μη επεξεργασμένων αποβλήτων και πλαστικών από λύματα και ποτάμια.

Στο επίκεντρο της προσπάθειας τους  θα είναι η κατασκευή εγκαταστάσεων ανακύκλωσης σε όλες τις χώρες της ομάδας G20 και ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο συλλέγει, ανακυκλώνει και απομακρύνει με αξιοπιστία και ασφάλεια τα απόβλητα.Μια νέα εθελοντική πλατφόρμα θα αναλάβει να διασφαλίσει την εφαρμογή του σχεδίου δράσης. Ακόμη θα εξασφαλίζει τη συμμετοχή μη κυβερνητικών φορέων και θα προωθήσει περαιτέρω τη δικτύωση.

Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι 8 έως 10 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού εισέρχονται στους ωκεανούς του κόσμου. Εάν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση τότε  θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από τα ψάρια στους ωκεανούς μέχρι το 2050.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση