Τέλος Νοεμβρίου το νέο «Εξοικονομώ», λέει τώρα το ΕΤΕΑΝ

Στο τέλος του Νοεμβρίου οριοθετεί τώρα την έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), Κωνσταντίνος Γαλιάτσος. Να σημειωθεί ότι, μόλις πριν λίγες ημέρες, ο κ. Γαλιάτσος εκτιμούσε από την Καρδίτσα ότι το νέο «Εξοικονομώ» θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου. Βέβαια, όπως έχει αποκαλύψει η Greenagenda.gr, το νέο πρόγραμμα δεν αναμένεται να ενεργοποιηθεί πριν τα τέλη του έτους.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του, στην Καλαμάτα, ο κ. Γαλιάτσος ανέπτυξε τους όρους του νέου προγράμματος, τις παραμέτρους που διέπουν την εφαρμογή του, ενώ τοποθέτησε την έναρξη του κατ’εκτίμηση τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου. Παράλληλα, φρόντισε να απαντήσει σε πλήθος ερωτήσεων, αποσαφηνίζοντας λεπτομέρειες του νέου προγράμματος.

Ενεργειακή αναβάθμιση κατά δύο κλάσεις

Για πρώτη φορά ακούστηκαν οι απαιτήσεις του νέου Εξοικονομώ, όπως ότι θα περιλαμβάνει οικίες με ενεργειακή κατάταξη από Ε και κάτω, ενώ θα ζητείται η ενεργειακή αναβάθμιση κατά 2 κλάσεις, για προϋπολογισμούς έως 25.00 ευρώ.

Το ενδιαφέρον του κοινού, σύμφωνα με το messinialive.gr, ήταν πολύ μεγάλο, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία εδώ και μήνες, τόσο από τους επαγγελματίες, όσο και από χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς με τα κεφάλαιά του θα συνδράμει να ανοίξουν δουλειές για έναν σημαντικό αριθμό επαγγελμάτων γύρω από την οικοδομή, ενώ θα διευκολύνει χρηματοδοτικά χιλιάδες νοικοκυριά που θέλουν να πραγματοποιήσουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα και πολυκατοικίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας με την συνδιοργάνωση του Τ.Ε.Ε. Ν.Ε. Μεσσηνίας, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) Τ.Τ. Μεσσηνίας, και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλ. Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας (Π.Σ.Δ.Μ.Η. – Π.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση