Τα προβλήματα και οι προτάσεις για τη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου Στροφυλιάς

Ευρεία συνάντηση στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς, στο Λάππα Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΦΔΥΚΣ και σκοπό την συνεργασία και τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων για τη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΦΔΥΚΣ κ. Καραβάς Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΦΔΥΚΣ κ. Πολυχρονόπουλος Λυκούργος, ο Διοικητής του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας κ. Σταθόπουλος Ηλίας, ο Διοικητής του Α.Τ. Βάρδας ο κ. Γεωργούλιας Παναγιώτης, ο Δασοπόνος Δασαρχείου Πατρών κ. Ντεμίρης Βασίλης, ο Δασοφύλακας Δασαρχείου Πατρών κ. Μπεζεριάνος Κων/νος, ο Δασοφύλακας Δασαρχείου Πατρών κ. Μπαχράς Θεόδωρος, ο εκπρόσωπος της ΟΙΚΙΠΑ κ. Μαμάσης Διονύσης και η κα. Καραμπέρου Γεωργία, Συντονίστρια του ΦΔΥΚΣ.

strof (640 x 424)

Στην συνάντηση, όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, έγινε μια αποτίμηση της συνεργασίας των τελευταίων ετών μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην φύλαξη του Εθνικού Πάρκου. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα περιστατικά λαθροθηρίας που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα και συζητήθηκαν προτάσεις για τη φύλαξη σε επίπεδο πρόληψης για όλα τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στη προστατευόμενη περιοχή. Καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δασικές Υπηρεσίες το τελευταίο χρόνο όπως η έλλειψη πιστώσεων για καύσιμα των οχημάτων τους καθώς και η μη έγκαιρη έγκριση του προγράμματος υπερωριών για τις Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες του τρέχοντος έτους από τους αρμόδιους Υπουργούς ΠΕΝ. Παράλληλα κατατέθηκαν και νέες προτάσεις τόσο από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, Δασικής υπηρεσίας, ΟΙΚΙΠΑ όσο και από τον Φ.Δ.Υ.Κ.Σ. ώστε να υλοποιηθούν άμεσα με κύριο στόχο τη πάταξη της λαθροθηρίας.

Περισσότερες πληροφορίες: κα Γεωργία Καραμπέρου, Δασολόγος - Συντονίστρια ΦΔΥΚΣ, τηλ.:26930-31651, fdks@otenet.gr.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση