Την αποδέσμευση της συμφωνίας για τη κλιματική αλλαγή εξετάζει ο Τραμπ

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναζητεί άμεσα τρόπους υπαναχώρησης από την συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, αψηφώντας τη διευρυμένη διεθνή υποστήριξη για το σχέδιο περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, η πηγή προερχόμενη από την ομάδα του νεοεκλεγέντα Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ως γνωστόν έχει χαρακτηρίσει ως φάρσα την παγκόσμια υπερθέρμανση, υποστήριξε ότι εξετάζονται οι τρόποι να παρακαμφθεί η θεωρητική τετράχρονη διαδικασία προσέγγισης του στόχου.

Η προεδρία του Τραμπ είναι «καταστροφική για τον πλανήτη» προειδοποιούν επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή.

«Ήταν απερίσκεπτη η συμφωνία του Παρισιού να τεθεί σε ισχύ πριν από τις εκλογές», δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή, ο οποίος εργάζεται στην ομάδα μετάβασης για τη διεθνή ενεργειακή και κλιματική πολιτική ο οποίος θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

«Μάλιστα υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις  όπως για παράδειγμα να στείλει η αμερικανική κυβέρνησης  μια επιστολή αποχώρησης από την σύμβαση του 1992, που είναι η μητρική συνθήκη της συμφωνίας του Παρισιού, να ακυρώσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ, σε διάστημα ενός έτους, ή να εκδώσει προεδρικό διάταγμα απλά διαγράφοντας τις ΗΠΑ  από  την υπογραφή  της συμφωνίας  του Παρισιού» είπε η πηγή στο Ρόιτερς.

Τι είναι η Συμφωνία του Παρισιού

Για να περιορισθεί η κλιματική απορρύθμιση -πολλαπλασιασμός των κυμάτων καύσωνα, των ξηρασιών και των πλημμυρών, επιτάχυνση της τήξης των παγετώνων- η συμφωνία επικυρώνει τον πολύ φιλόδοξο στόχο να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας αρκετά κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου. Καλεί μάλιστα τα μέρη της συμφωνίας να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να περιοριστεί η άνοδος στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, ένα αίτημα των πιο ευάλωτων χωρών. Έως τώρα ο στόχος ήταν οι 2 βαθμοί Κελσίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.