Αρχίζει αύριο η 6η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Με τον εθελοντικό καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία ξεκινά αύριο η 6η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, με χορηγό επικοινωνίας τη Greenagenda.gr.

Τα πέντε προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν συνολικά δεκαέξι εκδηλώσεις καθαρισμών σε διαφορετικά σημεία του Εθνικού Πάρκου και με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 εθελοντών. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα με τη συνεργασία των τοπικών δήμων, καθώς και δεκάδων εθελοντικών ή περιβαλλοντικών οργανώσεων, πολιτιστικών συλλόγων και σχολείων της περιοχής και των κοντινών αστικών κέντρων.

Το αυριανό ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 10 το πρωί, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στις εκβολές του Λουδία. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξάνδρειας και την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου, ενώ θα συμμετάσχουν η Ομάδα Εθελοντών Κλειδίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου Φίλιππος, η Εθελοντική Ομάδα Δήμου Αλεξάνδρειας και η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Δήμου Αλεξάνδρειας.

Για τους εθελοντές που θέλουν να συμμετάσχουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο το ΟΑΣΘ, το οποίο θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η 6η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο Κυριακές του Απριλίου με εθελοντικό καθαρισμό στο παράκτιο τμήμα του Γαλλικού Ποταμού (10 Απριλίου) και στην παραλία Αλυκών Κίτρους (17 Απριλίου).

Και οι τρεις αυτές περιοχές είναι προστατευόμενες και ανήκουν στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000. Στην καρδιά της άνοιξης θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε σε μία από τις καλύτερές τους στιγμές!

Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811. Για περισσότερες πληροφορίες: www.axiosdelta.gr.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και δεκάδες τοπικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους δεκαέξι εθελοντικοί καθαρισμοί, στους οποίους συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εθελοντές!

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση