Απομακρύνονται τα μπάζα από τους Λαχανόκηπους μετά το ρεπορτάζ της Greenagenda

του Νίκου Αβουκάτου

Πριν λίγες εβδομάδες η Greenagenda.gr ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ρίψης μπαζών στους Λαχανόκηπους, στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Έτσι, μετά το ρεπορτάζ της Greenagenda, ο καθαρισμός της περιοχής που μετατράπηκε σε μπαζότοπο έχει πλέον ξεκινήσει.

Με τη δημοσίευση του εν λόγω θέματος αναδείξαμε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της πόλης. Τα μπάζα σε λίγο καιρό θα ξεχείλιζαν πάνω στο δρόμο εμποδίζοντας έτσι την κίνηση των οχημάτων. Τα ειδικά συνεργεία έπιασαν δουλειά τις τελευταίες ημέρες. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια των υπαλλήλων καθαριότητας  για τον πλήρη καθαρισμό της περιοχής, καθώς απέναντι από την απαγορευτική πινακίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης απλώνεται μια απέραντη «γαλάζια» θάλασσα μπαζών.

O χώρος πριν

O χώρος πριν

mpaz55

Ο χώρος πλέον

Η εικόνα με τις μπλε σακούλες απογοητεύουν τους διερχομένους  οδηγούς. «Καθημερινά αντικρίζουμε την άσχημη αυτή εικόνα. Ευτυχώς ξεκίνησαν οι προσπάθειες καθαρισμού όμως δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος αν μετά από λίγες εβδομάδες  θα παραμείνει καθαρή η περιοχή», τόνισε στο Greenagenda.gr ο Φ.Π., 34 ετών, οδηγός σε εταιρεία courier.

mpaz3

Πριν την επέμβαση του δήμου

«Με τον καθαρισμό φάνηκε ακόμη και η παλιά σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ», παρατήρησε έκπληκτος ο Π.Ι., 38 ετών, ο οποίος διέρχεται από το συγκεκριμένο δρόμο εδώ και πολλά χρόνια.

Από τη πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος Αθανάσιος Παππάς τόνισε πως «θα εντατικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες μας καθώς σχεδιάζουμε νέες εξορμήσεις για την εξυγίανση της περιοχής».

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση με τους μπαζότοπους  θα συνεχίζουμε να την αναδεικνύουμε ώστε να σταματήσει μια πρακτική αρκετών ετών από ασυνείδητους και παράνομους συμπολίτες μας!

mpaz33 mpaz66

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση