Τι κακό κάνουμε στο περιβάλλον όταν ανοίγουμε μια πλαστική συσκευασία

Κάθε επαφή που έχουμε με το πλαστικό, είτε μιλάμε για το άνοιγμα μιας πλαστικής συσκευασίας είτε για ένα πλαστικό μπουκάλι, ψεκάζει στο περιβάλλον μικρές ποσότητες μικροπλαστικών.

Αυτό μας λέει μια νέα μελέτη, πως παρά το γεγονός ότι πρόκειται για απειροελάχιστη ποσότητα, τα μικροπλαστικά επιβαρύνουν αργά και σταδιακά τη μόλυνση, επιδεινώνοντας το παγκόσμιο πρόβλημα με το πλαστικό.

Σύμφωνα με το Newsbeast.gr, οι ερευνητές περιγράφουν λεπτομερώς στο άρθρο τους στο περιοδικό «Scientific Reports» τους τρόπους που κάθε κίνηση με το πλαστικό, το κόψιμο, το άνοιγμα και τέτοια πράγματα, απελευθερώνει στο περιβάλλον μικροπλαστικά.

Αν κόψουμε ένα πλαστικό μπουκάλι με ένα ψαλίδι θα αφήσουμε στο περιβάλλον περισσότερα μικροπλαστικά απ’ ό,τι αν ανοίξουμε προσεκτικά μια πλαστική συσκευασία σοκολάτας. Όλες όμως οι αλληλεπιδράσεις μας με το πλαστικό επιβαρύνουν τη φύση.

Οι ερευνητές μάς λένε πως πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ακόμα και τα απλά αυτά πράγματα που κάνουμε με το πλαστικό: «Αυτά τα αποτελέσματα στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα, ότι πρέπει να προσέχουμε όταν ανοίγουμε πλαστικές συσκευασίες», παρατηρούν…

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση