Τι λένε οι ΑΝΕΛ επί του νομοσχεδίου για τους Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών (vid)

Τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων επί του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τη δομή και λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, το οποίο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, εξέφρασε ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος και ειδικός αγορητής, Γιώργος Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών είναι τα καταλληλότερα σχήματα διοίκησης και διαχείρισης των περιοχών δικτύων NATURA 2000 και οργανώνονται για να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν πόρους προς εκπλήρωση των στόχων τους.

«Η χάραξη μιας ουσιαστικής περιβαλλοντικής και πολιτικής, εκκρεμούσε και καιρό και επέσυρε πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την χώρα, από την Ε.Ε., επηρεάζοντας όπως είναι φυσικό τους Φορείς Διαχείρισης Προστασίας Περιβάλλοντος σε οργανωτικό, στελεχιακό και χρηματοδοτικό επίπεδο, κάτι το οποίο έπρεπε να σταματήσει», πρόσθεσε ο ίδιος κατά την ομιλία του στην Επιτροπή.

Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την κριτική της «σε ένα νομοσχέδιο που δεν ενδείκνυται για πολιτικούς διαξιφισμούς» και που «η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει πως στο παρελθόν δεν είχε γίνει τίποτα σωστά». «Δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι στην διακυβέρνηση, ούτε το περιβάλλον να προστατέψουν, αντιθέτως έπληξαν το περιβάλλον και τους πολίτες», είπε και πρόσθεσε:

«Καλό είναι να κατεβάσουν τους τόνους και να κάνουν μια γόνιμη κριτική και μέσα από αυτή να μπορέσουν να βγουν θετικά συμπεράσματα. Βλέπετε, εξαιτίας των δικών τους πολιτικών, το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, από το σύνολο της επιφάνειας της χώρας μόνο το 20% θεωρείται ότι είναι για καλλιέργεια, για αγροτική χρήση. Αυτό δεν υπάρχει σε καμιά χώρα στον κόσμο, δηλαδή τί είμαστε, το Θιβέτ; Η Ελλάδα είναι μια ορεινή χώρα; Η αμέσως μετά από εμάς χώρα σε επιφάνεια για αγροτική χρήση είναι η Ιταλία με 40,5% της συνολικής επιφάνειας της χώρας για καλλιέργεια και είναι μια μεγάλη πυκνοκατοικημένη χώρα και παρόλα αυτά φτάνει το 40,5%».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ως βασικό συστατικό στην προσπάθεια διατήρησης της βιοποικιλότητας, «για να μπορέσουν οι περιοχές να διατηρήσουν και να διαχειριστούν τον φυσικό τους πλούτο και για αυτό η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τον τρόπο λειτουργίας τους και να ενισχύσει τους Φορείς Διαχείρισης».

Δείτε το σχετικό video:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση