Το Αρχιπέλαγος σας καλεί να στηρίξετε τους ψαράδες των Λειψών αλλά και τα θαλάσσια θηλαστικά

Ξεκινά μία εκστρατεία χρηματοδότησης από το κοινό (crowdfunding), για να στήριξη  παράλληλα τόσο των δελφινιών  και της φώκιας, όσο και τους παράκτιους ψαράδες στην περιοχή των Λειψών – ένα μικρό νησί στα βόρεια Δωδεκάνησα!

Η δραματική μείωση των αποθεμάτων των ψαριών τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει έναν αναπόφευκτο ανταγωνισμό ανάμεσα στους παράκτιους ψαράδες και τα θαλάσσια θηλαστικά, όπως το ρινοδέλφινο και η ιδιαίτερα απειλούμενη μεσογειακή φώκια. Καθώς τα ψάρια λιγοστεύουν για όλους, ολοένα και συχνότερα τα δίχτυα των ψαράδων καταστρέφονται όταν τα θαλάσσια θηλαστικά προσπαθούν να «κλέψουν» πιασμένα ψάρια, γεγονός που κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει στο θάνατό τους, στις περιπτώσεις που αυτά μπλέκονται στα δίχτυα.

Έτσι το Αρχιπέλαγος ξεκίνησε αυτήν την εκστρατεία στο indiegogo ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει δωρεές, με τις οποίες θα αγοραστούν  επιλεκτικά δίχτυα για τους ψαράδες. Με τον τρόπο αυτό θα  δοθεί  για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία λύση σε αυτό τον αναπόφευκτο ανταγωνισμό. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, θα δοθούν  κίνητρα έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν οι ψαράδες στην προστασία των θαλασσών και των σπάνιων ειδών που ζουν σε αυτές.

  Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ σας καλεί με τη δωρεά σας, με όσο μικρή ή μεγάλη στήριξη, να  προσφέρετε. Ο στόχος είναι ένα χρηματικό ποσό, για να καλυφθούν στο σύνολό τους οι παράκτιοι ψαράδες των Λειψών.  

Παρακαλούμε βοηθήστε μας να διαδώσουμε την προσπάθειά μας κοινοποιώντας της στο facebook και το twitter.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!